Maart 2017 – Ergens in augustus

“De mensen die je het liefste ziet, weten je het hardst te kwetsen”. Op die wetenschap stoelde Tracy Letts het tragikomische familiedrama “Ergens in augustus”.
Wanneer de pater familias, poëet en alcoholist Frederik Waterschoot, vermist wordt komt de ganse familie samen in het ouderlijke huis. Roos, zijn vrouw, is verslaafd aan pillen en jaagt iedereen moeiteloos de gordijnen in door te wijzen op ieders kleine kantjes en ze uit te vergroten. De drie dochters hebben elk hun problematische relatie en de tante is getraind in de kunst van het wreed zijn.
Van het toch al bouwvallige huisje weltevree blijft, na de onthutsende apotheose, geen spaander meer heel.
“Ergens in augustus” is een modern drama vol gitzwarte humor over generatiekloven, cultuurkloven en – hoe kan het ook anders – familiestrubbelingen en de onbeholpenheid van menselijke relaties.

Met dit theaterstuk won de auteur de befaamde Pulitzer Prize. In 2014 werd het verfilmd als “August, Osage County” met o.m. Meryl Streep en Julia Roberts. Beiden sleepten er een Oscarnominatie mee in de wacht.

Na de Belgische toneelpremière schreef De Standaard: “Dit is, voor wie ernaar snakt, nog eens een gewoon, goed stuk, vol herkenbare kwalen van een gespleten familie.

 

    Speeldata: 17-18-19-24-25 maart 2017, telkens om 20u in het Gildenhuis.

 

Spelers: Leen Aelbrecht, Anny Berben, Veerle Cool, Stef De Boeck, Joris De Pauw, Bea Geeroms, Dina Ghordo, Martine Janssens, Ben Kerremans, Dimitri Robbyns, Francis Saterdag, Ann Sirou en Jos Steenackers.

Regie: Achiel Van Malderen

Hieronder enkele foto’s vanop de repetitie.