Over Fragment

Vzw Toneel Fragment, vroeger KWB, is al meer dan 45 een vaste waarde in Londerzeel. Gedragen door vrijwilligers brengen wij elk theaterseizoen (buiten die stomme virusjaren) een voorstelling in november én maart. We bouwden over de jaren heen een vast publiek op dat telkens van de partij is om ‘ontroerd’, ‘in spanning gehouden’ of ‘aan het lachen gebracht’ te worden. Met een mooie variëteit aan voorstellingen en thema’s kunnen wij ons publiek dan ook telkens opnieuw verrassen.

Doorheen de jaren konden we, naast onze vaste vrijwilligers, ook rekenen op enkele bekende koppen. Zo namen Els Olaerts (Witse, Thuis…), Steph Goossens (Thuis) en Ronny Waterschoot (Familie) reeds een regie op zich. Binnenkort zal ook Danny Timmermans (Thuis, W817) dat rijtje vervoegen.

vzw Toneel Fragment 45

Onze vaste stek

Zaal het gildenhuis, te londerzeel

Wie Toneel Fragment zegt, zegt het Gildenhuis. Deze locatie wordt, door de decorploeg, telkens stevig onder handen genomen en omgetoverd tot een theaterzaal. De grote polyvalente zaal zorgt ervoor dat de tribune en het decor telkens weer op maat van de productie kunnen worden gemaakt. Geen uitdaging is te groot voor onze decorploeg, daar is de leuze dan ook ‘gaat niet, bestaat niet!’.

De zaal is uitgerust met een toog waardoor u gemakkelijk een drankje kan bestellen en dit, samen met een potje nootjes, kan consumeren aan uw tafeltje. Ook ligt onze zaal centraal gelegen, het centrum van Londerzeel is immers op nog geen minuut stappen. Ideaal voor wie voor of na de voorstelling nog iets wil gaan drinken. Op nog geen 50m stappen bevindt zich ook nog een ruime parking.

Onze leden

Het kan niet genoeg gezegd worden, Fragment is niets zonder zijn vrijwilligers. En dan hebben wij het niet alleen over de mensen op het podium. Uiteraard bedoelen we dan ook onze bestuursleden die maandelijks vergaderen, stukken kiezen en knopen doorhakken. Maar ook over de mensen die zich inzetten voor kostuums, attributen en decor. Licht en geluid mogen we hierbij zeker niet vergeten. Naast al deze toppers heb je natuurlijk ook nog de vrijwilligers die bij de voorstellingen zelf een handje toesteken. Zo zou uw koffie niet warm zijn, uw pintje niet getapt of uw kaas niet in blokjes gesneden zijn zonder deze mensen.

Aan iedereen, jong en ietsjes ouder, een welgemeende ‘dankjewel’ om er voor ons te zijn!   

Enkele vernoemingen

Voorzitters

Wim Van Doren
Michiel Donies

secretaris

Anne De Decker

Penningmeester

Leen Aelbrecht

Reservaties

Edgard De Pauw
Miek Van Zaelen

Decor en techniek

De fragmentploeg
o.l.v. Wim Van Doren

Public relations

Michiel Donies
Tina Aelbrecht

Met dank aan zaal en café het Gildenhuis
Met speciale dank voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor, tijdens of na onze producties.

Zin om voor of achter de schermen een handje toe te steken?